Pages

Monday, May 16, 2011

Jaulah KK to KL

perjalanan saya hari ini sungguh memenatkan. Alhamdulillah dengan izin Allah saya masih ada ruang untuk bercerita sedikit pengalaman hari ini di ruangan blog saya.

pada jam 9.20Am, saya telah bertolak ke Airport Kota Kinabalu Terminal 2. sebelum ini saya dari UMS mengambil beg untuk kegunaan saya semasa program nanti di Perak. Jazakalah Khairon Saya ucapkan kepada Akhi Mail kerna menghantar saya ke Airport.

Pernerbangan saya pada 10.55Am ke Kuala Lumpur bersama seorang Ikhwah iaitu Akhi G-Jul. pada hari yang sama salah seorang ikhwah juga berangkat dahulu kerana penerbangannya lebih awal.

sementara menunggu untuk chek in. saya bersama Akhi G-Jul ke Surau untuk solat sunat duha. selepasnya kami terus chek in dan tunggu panggilan untuk berangkat.

semasa proses pemeriksaan oleh pihak polis sebelum bertolak ke balai pelepas. nampaknya beg Saya terpaksa dibuka oleh salah seorang anggota polis wanita kerana menadapati ada sebatang gunting dalam beg saya. gunting tersebut dirampas dan Ic no serta nama penuh saya dicatat. perkara tersebut tidak memberi apa kesan dengan saya. cumanya, beg yang telah dibuka dan lupa untuk ditutup kembali akhirnya segala baju saya bertaburan atas lantai ekoran saya mengankatnya untuk terus balai pelepas. agak malu juga, kerana ada beberapa orang masa itu memerhatikan kami. Saya tak kisah, mereka tak kenal kami.

selama 2 jam 30 minit penerbangan, akhirnya kami saya juga di Lcct lapangan terbang airasia sekitar jam1.30Pm. Dalam perancangan saya akan ikut dengan Akhi G-Jul ke rumahnya. Maklumlah pada masa itu adiknya datang menjemput. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dan kepenatan dapat terlerai kerana sepanjang perjalanan kami ke Rumah akhi g-jul di kelana jaya KL saya nyenyak tidur.

Akhirnya kami pun sampai, bagi saya baru beberapa minit naik kereta tu, walaupun sejam lebih masa perjalanan.

setibahnya di rumah iaitu di Kompleks perumahan Pengawai kanan polis di Raja Malaysia kelana Jaya KL. sebenarnya ayah Ikhwah ini seorang pegawai Polis. setibanya di muka pintu, adik akhi g-jul orang pertama menyambut kami kemudian ahli keluarga yang lain iaitu emak dan neneknya.

di rumah inilah kami berehat sebelum kami bertolak KLIA untuk perjalanan seterusnya esok ke Perak. terima kasih yang terhingga kepada ayah dan ibu akhi g-jul kerana menghantar kami ke KLIA. Alhamdulillah pada malam ini saya dan Ikhwah2 yang lain akan tidur di KLIA sebelum berangkat ke perak esok hari.

saya harap semuanya berjalan dengan lancar.

berikut merupakan perkara selanjutnya yang saya akan tempuhi:
1. program mendaki gunung di perak selama 4 hari
2. kerja partime di Klang 21-30 mei di kilang pembuatan komponen kapal terbang (insyaAlla)
3. berangkat ke kedah untuk Majlis perkahwinan saya iaitu pada 4/6/2011 tapi bertolak dari KL ke Ke Kedah 31/6/2011
4. pada 16/6/2011 berangkat balik Ke Sabah..

kepada sahabat sekalian saya mengucapkan terima kasih kerana sudi membaca risalah ini. sebenarnya mungkin tak ada nilai atau pengajaran yang boleh diambil dari cerita ini. tapi saya hanya menulisnya hanya sekadar mengisi masa lapang daripada duduk atau jalan2 tanpa ada maksud apa2. bahkan daripada itu akan menimbulkan banyak maksiat. contonhya bila jalan2 mungkin saya akan terpandang yang sepatutnya. kan dalam firman Allah dalam Surah An-Nur 24:30 jagalah pandangan.

oklah..saya mengantuk dan mahu tidur..dan InsyaAllah semua yang dirancang berjalan seperti yang dirancang..

Wallahu'alam...

1 comment:

  1. perumahan polis kelana jaya tu bukan kat KL la akh...selangor kot akh!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...